Productie 2012 ‘Kaas’

Productie 2012 'Kaas'

In 2012 stond “Kaas” op het menu, een tragikomedie naar de beroemde novelle uit 1933 van Willem Elsschot, voor toneel bewerkt door Stijn Lernout.
Kaas is een klassieker in de Vlaamse literatuur , en tevens de meest vertaalde Vlaamse novelle aller tijden, vertaald in 30 talen.

De regie was opnieuw in handen van Arnold Lernout die in 2011 ook de ‘Revisor’ regisseerde bij Toneelkring Kaproenken.

Frans Laarmans, al jaren klerk bij een scheepswerf, komt via zijn broer, een huisdokter, in contact met een kring van rijke bourgeois vrijgezellen en laat zich overhalen om groothandelaar in kaas te worden.
Of hij in zijn opzet zal slagen is een andere zaak, want Frans kan nog niet eens beslissen over zijn occasie-bureelmeubel en durft nauwelijks een kaaswinkel binnen te stappen.
Vanaf de aanvang zien wij met z’n allen wat de would-be zakenman niet ziet en hierin ligt juist het tragische én terzelfdertijd het bitter-komische.
Een stuk met een lach en een traan.

Cast:
Lore en Maarten Appels, Claudine Brodeoux, Kinia Cornette, Monique De Vos, Annie Decorte, Annie Devos, Vincent Duflou, Michel Forrest, Dries Gilliaert, Arnold Inghelbrecht, Jeannine Kemel, Guido Robaeys, Romain Roose, Daniël van de Vijver, Jean-Pierre Vandierendonck, Vereecke Carline, Paul Willaert, Jan Ysebaert en Robert Zwaenepoel.

Pers Artikel Kaas

Scroll naar boven