Acht Vrouwen

Kerstavond. In een afgelegen villa op het platteland, verheugen de bewoners zich op de thuiskomst van de oudste dochter, Suzan. Na een lang verblijf in Engeland, waar ze studeert, komt ze naar huis om samen met haar ouders (Gaby en Marcel), kleine zus (Catherine), inwonende familie (Mamy en Augustine, de zuster van Gaby) en het huispersoneel (Louis, de meid en Chanel, de huishoudster), Kerstmis te vieren. Alle voorbereidingen lopen perfect.

Maar de dag dat Suzan aankomt gebeurt het ondenkbare: in de villa wordt het lichaam van Marcel, de pater familias, aangetroffen met een dolk in zijn rug geplant. Paniek alom!  “Hoe is dit kunnen gebeuren? En waarom?” Maar vooral: ‘Wie heeft het gedaan?’ Wanneer op dat moment ook nog eens Marcels zus Pierette – na jaren afwezigheid – plots opduikt in de villa, gieren de verdachtmakingen en alibi’s in het rond. Als op de koop toe de telefoon het niet meer blijkt te doen, de auto is gesaboteerd en de honden vergiftigd zijn, is het duidelijk dat niemand in huis nog te vertrouwen is … De omstandigheden maken immers dat er slechts één mogelijke uitleg is: één van de 8 vrouwen moet de dader zijn.

Het stuk “8 Vrouwen “ van de Franse auteur Robert Thomas werd herbewerkt door Karl Leroy, regisseur van dienst. Karl is aan zijn tweede regie toe bij Kaproenken. In 2017 regisseerde hij voor de eerste maal met het stuk ‘De Spaanse vlieg’.

Cast:
Lore Appels (als Cath, hun jongste dochter), Claudine Brodeoux (als Mamy, de grootmoeder), Annie Decorte (als Gaby, de vrouw des huizes), Krista Dekeyzer (als Louise, de meid), Vincent Duflou (als Marcel, de pater familias), Arlette Ingelbrecht (als Marie-Jeanne, de huishoudster), Carine Maeckelberghe (als Pierette, de zuster van Marcel), Johanna Snauwaert (als Augustine, de zuster van Gaby) en Meggie Vermeire (als Suzan, hun oudste dochter).

Scroll naar boven