Nieuwe productie

‘What’s up James’

In december 2023 brengt Kaproenken het stuk ‘What’s up James’, een klucht van Julia Engelen in een regie en bewerking van Karl Leroy.
Karl neemt met dit stuk, na ‘De Spaanse vlieg’ (2015) en ‘8 Vrouwen’ (2023) voor de derde maal plaats in de regiestoel bij Kaproenken.

De Amerikaanse filmwereld staat op zijn kop. Scenaristen gingen een tijdje geleden al in staking en ondertussen worden zo ook gesteund door acteurs en actrices die het werk neerlegden en ijveren voor een beter statuut en verloning. Heel wat filmproducenten geraken dan ook in financiële problemen. Puur toeval wil dat de bewerking van ‘What’s up James‘ eigenlijk precies past in die Holywoodiaanse filmindustriecrisis.

Affiche What's up James

Het verhaal:

James Butler, de butler, en Juffrouw Poneymenny werken beiden voor het productiehuis van Harry Bergspiel. Ze kunnen elkaar niet uitstaan en maken voortdurend ruzie. Het gaat echter niet goed met Bergspiel Productions. De vorige productie is vroegtijdig stopgezet en de huidige productie, een remake van ‘Cleopatra’, dreigt zelfs niet door te gaan wegens te kort aan financiële middelen. De hoofdrolspeler Peter Cumcumberbatch en de hoofdinvesteerder haakten reeds af. Maar dan komt John Brockefeller, een rijke industrieel met een pak geld op de proppen. Hij wil onmiddellijk Harry Bergspiel spreken maar Harry is gaan golfen met regisseur Tartatino. Poneymenny laat James dan maar doorgaan voor Harry Bergspiel en Maria, de poetsvrouw, promoveert juffrouw Poneymenny tot mevrouw Bergspiel. Plotseling moeten de twee aartsvijanden samenwerken als man en vrouw. Maar dan komen onverwacht de echte Harry en zijn vrouw vroegtijdig thuis en gaan de poppen aan het dansen. Ondertussen probeert Poneymenny de acteurs, Brangelina Lolly en Prat Pritt, warm te maken voor de nieuwe productie. Die laatste vindt de butler dan weer een lekker stuk. En zo moet James zich in duizend bochten wringen. Brengen ze alles tot een goed einde ?

Bestel hier uw ticket(s)

Scroll naar boven