Wagenspelen

Wagenspelen

In haar geschiedenis bracht Kaproenken ter gelegenheid van een Oudenburgs “fait divers” een parodie getiteld ‘Het lijk is zoek’ onder de vorm van een wagenspel.

Het wagenspel, ontstaan in de Middeleeuwen, is een toneelstuk opgevoerd op een platte wagen wat als voordeel had dat het stuk op elke gewenste plaats kon worden opgevoerd. Het ontstond in het laatste kwart van de 14de eeuw. Het thema van die wagenspelen was oorspronkelijk religieus, maar werd later ook werelds ingevuld. De naam is ontleend aan het feit dat het stuk werd opgevoerd op een platte wagen, inclusief decor.

Deze parodie werd gebracht in 1988 ter gelegenheid van monumentendag op 03 juli 1988.

Deze parodie was geïnspireerd op de mysterieuze verdwijning van een skelet van een Romeinse soldaat uit het toenmalige archeologisch museumpje dat destijds gesitueerd was waar nu de Technische Dienst is gehuisvest in de Weststraat. “Den Bleken was geschoept” zei men in Oudenburg.

Cast: Monique De Vos, Jacques Devriendt, Arnold Ingelbrecht, Monique Lievens, Kathy Van Welden, Hans Vanhauwaert, Trees Vanhoutte, André Verburgh, Geert Verschelde, Toon Willaert.

Scroll naar boven