Kaproenken op TV

Kaproenken op TV

Dokters en Dochters

Een van de hoogtepunten in de geschiedenis van Kaproenken was steevast hun deelname aan de telenovelle ‘Dokters en dochters’ van ‘Man bijt hond’ in 2009.

Voor Kaproenken betekent het televisieoptreden uiteraard een belevenis en ervaring van jewelste in hun bestaan. ‘De succesvolle opvoeringen van ‘Het pleintje 11 jaar later’ waren nog maar net achter de rug, of er viel een nieuwe aangename verrassing in mijn elektronische bus. Het productiehuis Woestijnvis nodigde Kaproenken uit om mee te spelen in hun minisoap die dagelijks loopt op het einde van Man bijt Hond’, zegt Paul Willaert, voorzitter en stichter van de Kaproenken.

‘Toen we de uitnodiging kregen, werd na een paar vergaderingen beslist om de uitdaging aan te nemen. Op donderdag 19 maart 2009 vertrokken de Kaproenen richting Vilvoorde. De opnames duurden van 8 uur ‘s morgens tot 19 uur ‘s avonds. Het was een interessante en leerrijke ervaring voor iedereen. Het was een eer om met een beroepsregisseur te kunnen werken, maar een hele dag begeleid en gecoached worden door een beroepsregisseur is niet van de poes’, aldus nog voorzitter Paul Willaert.

Paul kroop zelf in de huid van een politieagent in de telenovelle. De andere rollen waren weggelegd voor : Jacques Devriendt (Edmond Welvaert), Annie Devos (Lieve Welvaert), Koen Appels (Tanguy Quaedaert), Frauke Vermeersch (Pia Welvaert), Michel Forrest (Willem Goedthardt), Annie Decorte (Hella Goedthardt), Serge Montoye (Georg en Gaetan) en Arnold Ingelbrecht (politieagent), allemaal leden van de toneelkring.

Wie Kaproenken nog eens aan het werk wil zien in de tele novelle kan klikken op het filmpje.

Scroll naar boven